tiistai 3. syyskuuta 2013

Kotaharjun osoite

Kotaharjun näköalatornilla on ollut runsaasti kävijöitä. Teerimäentien varteen saatiin hienot opastekyltit, jotka opastavat Teerimäentieltä perille - lienee kuitenkin aiheellista laittaa myös tänne osoite. Kotaharjun maja ja näköalatorni löytyvät osoitteesta Teerimäentie 191, 74300 Sonkajärvi. 
Kaikki gps-laitteet ja navigaattorit eivät välttämättä löydä ko. osoitetta, mutta Teerimäentie löytyy varmasti. Tien molemmissa päissä on opasteet ja 191 kyltin kohdalla on viitta KOTAHARJU ja samanlainen ruskea näköalatorniopaste kuin Teerimäentien alussa.

Ja varmaan hyvä on myös tähdentää, että Kotaharju sijaitsee Sonkajärvellä, Pohjoismäen kylällä. Kylällä on siis useampi mäki ja näistä Kotaharjun mäeltä löytyy oikea paikka. Joku on etsinyt tornia nimittäin Pohjoismäen päältä...

Tällä viikolla majalla on vieraillut muutama tyky-ryhmä. Sää on ainakin ollut kohdallaan - jälleen kerran - alkusyksyn aurinkoiset päivät ovat mitä parhaimmat retkeilyyn. Nuotikahvia ja makkaraa, onko parempaa yhdistelmää kirpakan kuulaassa syyspäivässä? :)Näkymä tornista on näyttävä myös pimeällä. Allekirjoittanut kävi tarkistamassa, miten Talvivaaran valot loistavat - ja kyllä loistavat. Samoin erottuu pimeässä todella selkeästi Iisalmi ja myös Tahkovuori. Nämä toki erottuvat myös päivällä, kun tietää suunnan mihin katsoa, mutta pimeässä ovat aika hieno näky. Samoin avara, kaartuva tähtitaivas tornin yllä. Jos torniin nousee pimellä, suosittelen ottamaan oman turvallisuuden vuoksi mukaan taskulampun! Askelmia on hankala hahmottaa pimeässä ja putoaminen olisi erittäin ikävää :)

Muistathan myös kirjoittaa vieraskirjaan terveisesi! Vieraskirja löytyy majasta. 
Majan polttopuut on tarkoitettu kaikille. Siivoathan kuitenkin jälkesi retkesi jälkeen ja täydennät puukorit, jotta seuraavankin käyttäjän on mukava tulla majaan. Kotatonttu huolehtii majan siisteydestä apunasi, mutta hänkään ei ole aina paikalla :) Kiitos! 

Valoa pimeyteen lyhdyn muodossa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti